Turecko

Асли Перкер: Делікатеси

Прозаїчка, журналістка, редакторка, народилася 1975 року в Ізмірі. Вивчала американістику, працювала для тижневика Aktüel Haber (Актуальні новини), у газетах Radikal та Sabah (Ранок), як вільна журналістка працювала у Нью-Йорку, нині головна редакторка видавництва Beyaz Baykuş (Біла сова). Дебютувала в тридцять років, досі вийшло п’ять прозових книг, її роман про старіння, смерть і смуток, нашпигований кулінарними екскурсами, Sufle (Суфле, укр. вийшов у 2015 році) був перекладений двадцятьма трьома мовами, критик написав про книгу таке: «Весела, чуттєва та розумна проза, яка виявляє справжнє відчуття сім’ї та вивчає при цьому силу, яку має їжа. У всіх значеннях слова це делікатес».